Pizza Hutin tarina

Kekseliäät veljekset perustivat Pizza Hutin yli 60 vuotta sitten.

Pizza Hut on maailman suurin ja mukavin pizzatalo. Pizza Hutin ja Pan Pizzan tarina alkoi Wichitassa, Yhdysvalloissa vuonna 1958, kun veljekset Frank ja Dan Carney päättivät yhdistää amerikkalaisen piiraan ja italialaisen pizzan. Veljesten äiti lainasi 600 dollaria aiemmin baarina toimineen kiinteistön muuttamiseksi ravintolaksi.


Ravintolan nimi syntyi puolivahingossa. Siihen piti saada ehdottomasti sana “pizza”. Koska ravintolan rakennus muistutti mökkiä ja sen hetkisessä nimikyltissä oli tilaa vain kahdeksalle kirjaimelle, syntyi “Pizza Hut”. Amerikkalaiset rakastuivat Pizza Hutiin heti. Kymmenessä vuodessa ravintoloita oli jo 300, ja vuonna 1970 ketju laajeni kansainvälisille markkinoille. Nykyään Pizza Hut on maailman suurin pizzatalo. Tarjoamme ravintolatason Pan Pizzat, jotka syntyvät kehittämällämme konseptilla laadukkaasti ja herkullisesti maistuen missä päin maailmaa tahansa olet.


Meiltä saat sen ainoan oikean ja alkuperäisen pannupizzan lisäksi myös aidon Cheesy Crustin, eli pizzan, jossa on mozzarellajuusto-täytteinen reuna.

Tarjolla myös ohutpohjaisemmat versiot pizzoista ja Vegan-menustamme löytyvät myös kasvisperäiset vaihtoehdot. Pizzamme on myös saatavana gluteenittomana versiona. Pizza Hut on yksi maailman tunnetuimmista brändeistä, jonka tempaukset, kuten pizzalähetykset raketilla avaruuteen sekä populäärikulttuurin saralla ovat vertaansa vailla. Hutteja on maailman kaikissa maanosissa jopa 110 maassa ja yhteensä vuonna 2019 laskettuna yli 18800 ravintola-yksikköä. Suomessa Pizza Hut on toiminut yhtäjaksoisesti jo vuodesta 1987.

Alkuperäinen Pizza Hut Citykäytävä avattiin kyseisenä vuonna toukokuun 15 päivänä Helsingissä, joka on palvellut ja palvelee edelleen samoilla sijoillaan kohta 33 vuotta. Uudet pizza-innovaatiot sekä vanhat alkuperäiset tutut Spicy Hot One, Vegetarian, Seafood, Supreme, Super Supreme sekä aina suostuin Pepperoni on saatavilla runsailla täytteillä ja kuumana suoraan pannusta tarjoiltuna. Suomessa Pizza Hut -ravintoloita on Espoossa, Helsingissä, Vantaalla, Keravalla sekä Lempäälässä, Tampereen Tesomalla vuoden 2019 päätteeksi yhteensä 16 kpl. Viimeisimpänä on avattu uusi Pizza Hut ravintola Matkakeskukseen Jyväskylään.


Voit nauttia pizzojamme sekä muita herkkujamme paikan päällä herkuteltuna, mukaan vietynä tai tilaamalla kotiinkuljetuksen.
Pizza Hutin ja Pan Pizzan tarina alkoi Wichitassa, Yhdysvalloissa vuonna 1958, kun veljekset Frank ja Dan Carney päättivät yhdistää amerikkalaisen piiraan ja italialaisen pizzan. Veljesten äiti lainasi 600 dollaria aiemmin baarina toimineen kiinteistön muuttamiseksi ravintolaksi.


Pizza Hut -brändin maailmanlaajuiset oikeudet omistaa maailman suurin ravintola-alan yritys Yum! Brands, Inc., jolla on yli 40 000 ravintolaa maailmanlaajuisesti.


Pizza Hutin lisäksi yhtiön muita maailmanlaajuisesti johtavia ravintola-alan brändejä ovat m.m. Kentucky Fried Chicken KFC sekä Taco Bell. Suomessa Pizza Hut-ravintoloita operoi Askur Oy.